NIEUWE KLEURLIJNEN VOOR DP BENELUX De afgelopen maanden heeft DP Benelux een aantal nieuwe diamond painting kleurlijnen ontwikkeld. De basis werd gelegd nadat de basiskleuren (gebaseerd op DMC) naar loop van tijd steeds vaker van kleur wisselden. Hierdoor werd het steeds lastiger om de juiste kleuren voor iedere te maken diamond painting te vinden. Kleurlijnen pasten niet meer mooi in elkaar en het was vaak een enorme puzzel om een kwalitatief hoog resultaat te bereiken, iets wat DP Benelux bij iedere painting wel nastreeft. Het gaat immers uiteindelijk altijd om het eindresultaat. Dit is ook de voornaamste reden waarom wij de afgelopen maanden geen custom diamond paintings meer hebben geproduceerd van mensen/gezichten in kleur, simpelweg omdat wij de kwaliteit die wij willen niet meer konden garanderen.

Vandaag, 9 oktober 2020, was het dan eindelijk zover dat de steentjes met nieuwe kleuren werden geleverd. Maar liefst 3294 kilo aan diamond painting steentjes, wat neerkomt op ongeveer 550 miljoen(!!) steentjes. Je zult ze maar allemaal moeten gaan leggen 😊

Maar waarom nieuwe kleurlijnen? En hoe kwam dit tot stand?

Het is, zoals je misschien zult begrijpen, niet makkelijk om de juiste kleurlijnen te ontwikkelen. De resultaten moeten er uiteraard wel op vooruit gaan. En dat is best lastig. Je kunt immers niet klakkeloos maar een paar kleuren uitzoeken die we ‘even gaan maken’. Het moet wel ergens op slaan. Ook kunnen we niet alle kleuren en kleurlijnen in één keer vervangen, want wat doen de nieuwe kleuren met elkaar? Het was voor ons dus van groot belang dat we eerst de belangrijkste kleurlijnen zouden gaan vervangen.

Uiteindelijk zijn we in eerste instantie uitgekomen op 36 nieuwe kleuren die wij voor het gemak even DP-kleuren zullen gaan noemen. Een aantal hiervan zullen bestaande DMC-kleuren gaan vervangen, terwijl de rest totaal nieuwe kleuren zijn. Met deze nieuwe kleuren zullen wij de komende weken een aantal tests moeten gaan uitvoeren. Enorm spannend, want pas nu zal gaan blijken welke stappen we hebben gemaakt en, niet op de laatste plaats, welke volgende stappen we kunnen gaan nemen. Maar ook de vraag of wij met deze nieuwe kleurlijnen weer diamond paintings van mensen in kleur kunnen worden aangeboden. Een groot aantal klanten zit hier namelijk met smart op te wachten.
In eerste instantie hebben wij gezocht naar kleuren in de DMC die niet of nauwelijks werden gebruikt. De vraag daarbij is natuurlijk waaróm deze niet of nauwelijks werden gebruikt. Bij sommige kleuren bleek dat deze (nagenoeg) hetzelfde bleken te zijn als een andere kleur. Bij andere kleuren was het probleem dat deze niet (meer) in een bepaalde kleurlijn pasten als gevolg van de veranderingen in de betreffende kleur, waardoor ze niet meer te combineren waren. Soms sloeg dat echt helemaal nergens meer op.

Maar ja, waar ga je die dan mee vervangen? Of moeten die überhaupt wel vervangen worden? En zomaar vervangen door een andere kleur is niet de oplossing. Je hebt daarbij namelijk met kleurtinten en kleursamenstellingen te maken. Als je jezelf zou verdiepen in, bijvoorbeeld, hoeveel kleuren lichtroze er zijn, dan zal je daar waarschijnlijk in verdrinken. Kijk maar eens bij een verfhandel in de kleurenwaaiers die zij daar beschikbaar hebben. Je zult verbaasd zijn hoeveel soortgelijke kleuren roze je dan tegen zult komen. Het is dan ook zaak dat je wel de juiste kleur kiest en daar een bijpassende kleurlijn voor beschikbaar hebt. En dan hebben we het alleen nog maar over lichtroze. Een hele uitzoekerij dus…


Uiteindelijk is het ons gelukt om een aantal kleuren en kleurlijnen samen te stellen wat wij tot één geheel konden ‘samensmelten’. De kleurwaarden van deze kleuren hebben wij toen gedocumenteerd en aan de fabrikant van de steentjes voorgelegd. Door de nauwe samenwerking heeft de fabrikant uiteindelijk van iedere nieuwe kleur proeven gemaakt, waardoor wij de tinten, waar nodig, tot in detail konden aanpassen.

Mede door deze goede en nauwe samenwerking met de fabrikant zijn deze kleuren uiteindelijk precies op die kleurwaarden geproduceerd en zijn de nieuwe DP diamond painting kleuren ontstaan. Ondertussen hebben wij deze kleuren ook kunnen verwerken in onze computerprogramma’s en nu de steentjes binnen zijn kunnen wij er mee aan de slag. Maar zoals gezegd willen we natuurlijk 100% zekerheid en zullen wij de komende weken eerst uitgebreide tests doen.
In ieder geval zijn we enorm trots op wat we tot dusver hebben bereikt en blijven streven naar verbetering van de kwaliteit van onze diamond paintings. Uiteraard houden we je op de hoogte via onze Facebook-pagina en Instagram.
 
  DP Benelux BV     09-10-2020 13:58     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Henny de Loos -  09-10-2020

Veel succes hoop voor alle painters dat er veel goede kleuren zijn voor de foto's

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.